Днес, 25.10.2019 г. на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София с официална церемония беше закрито международното ротно тактическо учение “LIONS LAND - L19”. Командирът на Бригадното командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев връчи сертификати за участие на военнослужещите и плакети на отличилите се по време на учението. В своето обръщение към участниците полковник Кръстев благодари на ръководителите на учението за добрата организация,  неговото безпроблемно протичане и пълното постигане на планираните цели и на военнослужещите за усилията, отговорността и професионализма, които са проявили при изпълнението на поставените им задачи.
Международното ротно тактическо учение “LIONS LAND- L19” се проведе на Учебен център „Сливница“ в периода 21-25 октомври с  участието на 150 военнослужещи от Бригадното командване от състава на Сухопътните войски и военнослужещи от Сухопътните войски на Република Сърбия.
Под ръководството на командира на Трети механизиран батальон подполковник Кирил Спаневиков, се проведе ротно тактическо учение на тема „Действие на усилена механизирана рота при отбрана на предна позиция“. Бяха проведени занятия по огнева подготовка с образци на леко стрелково въоръжение и тактико-строеви занятия за сглобяване действията на формированията от многонационалната рота. Отработени бяха задачи по организиране на боя и подготовка на изпълнението на бойната задача; заемане на отбраната; водене на отбранителния бой; огнева поддръжка; оттегляне на ред последователни рубежи и преминаване през бойния ред на собствените и заемане на район за съсредоточаване.
Офицерът, планиращ учението бе командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев. Провеждащият учението беше командира на Трети механизиран батальон подполковник Кирил Спаневиков, а Директор на учението беше началникът на щаба на Трети механизиран батальон майор Тихомир Нарлиев.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени