Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от Българската армия, участвал в състава на  Многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC BG”, се състоя вчера, 20 юли, на строевия плац на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на 2-ра механизирана бригада.

Тържественият строй беше приет от командира на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов, който връчи грамоти на шестима военнослужещи във връзка с поддържаното през изминалите шест месеца бойно дежурство на контингента, за проявено старание и отговорност при изпълнение на задачите и постигнати високи резултати в служебната дейност. 

В обръщението си към  военнослужещите той изрази своята гордост и удовлетворение от проявения професионализъм и положените усилия по време на подготовката, сертификацията и носенето на дежурство. Бригаден генерал Шопов отправи благодарност към Националния командир на българския контингент и заместник-командир на многонационалната бойна група на Европейския съюз „Хелброк” полковник Тодор Тодоров и към командира на механизираната рота капитан Захарий Димитров.

„Участието на личния състав в носенето на дежурството е принос към Европейската система за сигурност, в контекста на придобиването на опит на личния състав за изпълнение на задачи, произтичащи от стратегически решения, допълни още командирът на 2-ра бригада.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени