В  навечерието на  коледните и новогодишни празници във военните формирования на Сухопътните войски беше организирана доброволна дарителска кампания за набиране  на финансови средства за подкрепа на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Кампанията се провежда традиционно всяка година и в  нея се включват всички военни формирования на Сухопътните войски. Тази година тя се проведе от 12 до 19 декември и премина под мотото „За още две щастливи детски очи”.

По време на кампанията във военните формирования на Сухопътните войски бяха проведени различни инициативи.  Освен традиционното събиране на финансови средства и изпращане на SMS на телефона на фондация „Деца на Българската армия”, военнослужещите и цивилните служители  по своя инициатива организираха и редица други мероприятия.  Представителният духов оркестър на Сухопътните войски и оркестрите на военни  формирования 22160,  24150 и 22220 изнесоха Коледни  благотворителни концерти в градовете Плевен, Стара Загора и Сливен. Самодейни състави от военно формирование 28880 - Белене изнесоха  празничен концерт и организираха благотворителна томбола. В гарнизоните  Стара Загора и Смолян командванията на военните формирования  организираха  Коледни благотворителни балове.

Освен в дарителската кампания военнослужещите и  цивилните служители от военно формирование 22450 – София се включиха и в инициативите организирани от Министерството на отбраната. Те закупиха билети за 825 лева за благотворителните  концерти в Централния военен клуб и Националния дворец на културата.

По време на дарителската кампания за подпомагане децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг  военнослужещите и цивилните служители от Сухопътните войски събраха 13482  лева. С това благотворителните инициативи в Сухопътните войски в  навечерието на коледните и новогодишните празници не приключват. На 23 декември на военнослужещите от военно формирование 24490 – Асеновград ще гостуват децата от Дом за деца, лишени от родителски грижи „Таньо войвода” и на  организирано тържество ще получат своите коледни подаръци.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени