На 20.11.2013 г., в зала „Яворов” – Благоевград се проведе тържественото събрание- концерт, посветено на празника на военно формирование 26400 – Благоевград.

От името на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов военнослужещите от в.ф. 26400 – Благоевград бяха поздравени от Началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев. Областния управител г-н Муса Палев, заместник-кметовете на община Благоевград, църковното настоятелство, представители на всички държавни институции, с които свързваме ежедневната си дейност, много граждани и гости на град Благоевград също поздравиха формированието.

Началникът на щаба на Сухопътни войски, бригаден генерал Андрей Боцев, в своето слово даде висока оценка за всеотдайния труд и отговорността, която командването и личния състав на формированието проявяват при изпълнението на служебните задължения.

Командирът на в.ф. 26400, подполковник Иван Иванов, произнесе приветствие, в което подчерта славната история, чутовните победи, традициите и добродетелите, на който е наследник формированието и огромната отговорност да продължаваме да работим неуморно, да не щадим сили, да работим в екип за да бъдат опазени тези традиции, да бъдем готови да защитим населението от природни бедствия и да защитим територията, суверенитета и независимостта на Нашето мило Отечество Република България.

Със заповед на командира на военно формирование 26400 по случай празника бяха наградени 30 военнослужещи и цивилни служители.

По случай празника на формированието, бяха получени поздравителни адреси от командирите на военни формирования от Сухопътните войски, органи на местната власт, държавни институции и от още много други приятели на формированието.

Военно формирование 26400, получи подарък по случай празника, табло с рисунки, направено от малките сръчни ръчички на бъдещите инженери, архитекти, лекари и достойни граждани на Република България от ОДЗ „Първи юни” – Благоевград.

Кулминацията на празника беше специалния подарък за личния състав на формированието концерт-спектакъл, от символа на българските традиции в Пиринския край – „Ансамбъл Пирин”.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени