Днес на учебен полигон "Корен" бяха тържествено отбелязани 57 години от неговото създаване. Празничният ден започна с приемане на строя от командира на полигона подполковник Валери Антонов. В обръщението си той поздрави личния състав и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи при осигуряване на ученията, провеждани на учебния полигон.

По повод празника подполковник Антонов награди военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.

На тържеството присъстваха подполковник Минчо Минев – командир на военно формирование 24620-Свобода, подполковник Димитър Димитров – от 2-ра механизирана бригада и подполковник Николай Драгинов от 61-ва механизирана бригада.

Полигон „Корен” е създаден през 1962 г. През годините е бил под командването на различни инстанции. Сега е подчинен пряко на командването на Сухопътните войски. „Корен“ е най-големият полигон за учения в България като площ и задачи, които могат да се изпълняват на него. Там се провеждат тактически учения до ниво бригада и тактически учения с бойни стрелби, до батальон и дивизион. Също така има възможности за занятия на всички специалисти от родовете войски – от артилерията, химици, инженери… Изградени са и тактически учебни полета за обучение на формирования за изпълнение на хуманитарни задачи и участие в операции по поддържане на мира.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени