На 16.11.2011г. по повод Празника на Сухопътните войски  Командването на Сухопътните войски проведе поход „По стъпките на Сливнишките герои”.

По време на похода с военен  ритуал военнослужещите и цивилните служители поднесоха венци и цветя на „Паметник на капитаните” край град Сливница, а полковник Анатолий Прокопиев от ВА „Г. С. Раковски” припомни най-важните и героични моменти от Сръбско-българската война от 1885 г. Походната колона на личния състав на Командването на Сухопътните войски,  премина през град Сливница, където беше посрещната от кметът  на общината г-н Васко Стоилков. Той и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поднесоха венци пред паметника „Костница на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г.” в центъра на града. Походът продължи до „Пантеона на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г.” край с. Гургулят. Тук   Васко Стоилков произнесе приветствено слово към личния състав на Командването на Сухопътните войски и ги поздрави с празника. Архитект Георги Стоилов, който е проектирал пантеона запозна военнослужещите и цивилните служители  с повода и историята на неговото построяване. 

В тържествена обстановка   командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев награди 26 военнослужещи и цивилни служители от военните формирования на Сухопътните войски за постигнати високи резултати в учебно-бойната дейност и по повод на празника на Сухопътните войски.

Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени