Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 101-ви алпийски полк” беше проведен на 04 февруари в 101-ви алпийски полк - Смолян в присъствието на заместник-началника на щаба на Сухопътните  войски полковник Стоян Стоянов и комисия от  командването на СВ.

 След посрещане на  бойното знаме, приемане на строя и прочитане на заповеди, досегашният командир полковник Димитър Кацаров тържествено се прости с бойното знаме, след което то беше връчено на новия  временно изпълняващ длъжността подполковник Стефан Димов.

С емоционално обръщение полковник Кацаров се сбогува с личния състав, пожела им преди всичко здраве, благодари им за всеотдайната служба, за високата мотивация  и за това, че с общи усилия 101-ви алпийски полк се утвърди като елитно формирование от състава на СВ не само у нас, но и в чужбина. Той благодари и на командването на СВ за подкрепата, доверието и добрите взаимоотношения при справяне с възникналите предизвикателства.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от полка и официално подписване на Акта за сдаване и приемане на длъжността „временно изпълняващ длъжността командир на 101-ви алпийски полк”.

Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени