Днес, 21.05.2024 г., в град Благоевград във войсковия район на 3-то бригадно командване се състоя тържествен ритуал по откриване и освещаване на реновирана сграда – щаб на 3 бригадно командване.

На тържествения ритуал присъстваха адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната, бригаден генерал Пламен Йорданов – заместник-командир на Сухопътните войски, госпожа Светла Захариева – заместник-кмет на община Благоевград, господин Георги Динев - областен управител на Благоевград и представители на местното управление.

По традиция, свещенослужители от благоевградски православен храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на личния състав на 3-то бригадно командване.

Началото на историята на реновираната сграда започва от преди 70 години, когато в нея е настанен щаба на Трета планинска стрелкова дивизия.

Сградата се използва последователно от щаба на Трета мотострелкова дивизия, щаба на 3-то бригадно резервно командване и щаба на 3-та мобилизационна база. Считано от месец март 2024 г., в сградата са настанени Командване, щаб и комуникационно-информационен възел на 3-то бригадно командване.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени