Двама офицери от Командването на Сухопътни войски бяха повишени в звания и длъжности. Това са полковник Николай Иванов и полковник Христо Ямболиев. В тържествена обстановка командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на двамата военнослужещи за досегашната им служба и им  връчи  пагоните на „полковник”. Той ги поздрави с новите звания  и длъжности  и им пожела здраве, нови професионални успехи  и все така отговорно да изпълняват професионалните си задължения.

Със заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов полковник Николай Иванов е назначен за началник на сектор „Военно обучение, квалификация,  военно-патриотични и културно-информационни дейности” в отдел „Личен състав”, а полковник Христо Ямболиев заема длъжността началник на сектор „Поддържане на способностите” в отдел „Операции” на командването на Сухопътни войски.

Полковник Николай Иванов е завършил ВВУАПВО „Панайот Волов” - Шумен, военна академия и стратегически курс във ВА „Г. С. Раковски”. Неговата досегашна служба е преминал в гарнизоните Ямбол, Сливен, Шумен и София.  Преди няколко седмици той се завърна от мисия в Афганистан. Полковник Христо Ямболиев е завършил ВНВУ „В. Левски”,  военна академия и стратегически курс във ВА „Г. С. Раковски”. Заемал  е различни длъжности във военните формирования в гарнизоните Смолян, Сливница, Брезник и София, като последната му командна длъжност е командир на 9 бригаден щаб – Горна Баня.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени