По повод предстоящия празник на Сухопътните войски, днес, 11 ноември, на гарнизонен учебен център „Червен” се проведе общоградски турнир по стрелба с 9 мм пистолет „Макаров”. В него  взеха участие  отбори от 4-ти артилерийски полк, община Асеновград, районно управление на полицията, Архиерейско наместничество-Асеновград, съюз на предприемачите – Асеновград,  Многопрофилна болница за активно лечение – град Асеновград, представители на регионалните средства за масово осведомяване, строителна фирма „Запрянови”, народно читалище „Родолюбие-1873” и на бивши военнослужещи, служили в артилерийския полк в Асеновград. Командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев откри традиционния турнир,който се проведе в две дисциплини – прецизна и динамична стрелба. Всеки отбор се състоеше от четири участника – по двама за двете дисциплини.

          В дисциплината „Прецизна стрелба” надделя отборът на 4-ти артилерийски  полк. Второто място зае отборът на Районно управление на полицията, а на третото място се класира отбора на Архиерейското наместничество. Индивидуални победители в дисциплината с равен брой точки са старшина Минко Минков и младши следовател Димитър Тютюнджиев.

          В динамичната стрелба първото място бе спечелено от отбора на Архиерейския наместник отец Йордан Георгиев. Второто място  зае отбора на 4-ти Артилрерийски полк, а на  третото място се класира отбора на Регионална служба пожарна безопасност и защита на населението Индивидуален първенец в дисциплината е представителят на Районно управлвние на полицията Николай Андонов.

          В крайното комплексно класиране първото място завоюва отбора на 4-ти полк, второто място зае отбора на Архиерейско наместничество – Асеновград, а na трето място се класираха представителите на Районното управление на полицията. 

 

 

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени