На 18.07.2012 г. представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в мероприятията за отбелязване на 175-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Военнослужещи от в.ф. 44220-Пловдив участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в кв. „Бунарджика” в гр. Пловдив, а  венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в гр. Стара Загора поднесоха военнослужещи от военно формирование 24150-Стара Загора.

В ритуала по откриване обновената паметна плоча, маркираща мястото, където през 1869 година Васил Левски основава в Плевен първия в България революционен комитет, взеха участие военносалужещи от военно формирование 22160-Плевен. Приветствия по случай отбелязването на 175 годишнината от рождението на Васил Левски и откриване на обновената паметна плоча, произнесoха кметът на община Плевен доц. д-р Димитър Стойков и доц. Милко Аспарухов - Директор на Дирекция  „Военноисторически музеи” – Плевен.

Представителни подразделения и военния духов оркестър на военно формирование 34750-Карлово участваха в мероприятията за честване на 175 годишнината от рождението на Апостол на свободата Васил Левски и празника на град Карлово. Почетен караул от състава на 61 Стрямска механизирана бригада посрещна Председателя на Народното събрание на Република България госпожа Цецка Цачева, която посети националния музей „Васил Левски” и присъства на архиерейската света литургия. По късно на площад „20 юли” кметът на общината д-р Емил Кабаиванов посрещна шесте лъча от Националиня поход „По стъпките на Левски” и им връчи юбилейни грамоти.   Военнослужещи издигнаха националното знаме на Република България и знамето на община Карлово.                

Празникът завърши с тържествен митинг – заря на площад „Васил Левски” с участието на представителни роти от карловския гарнизон с командващ майор Димо Гюдженов- началник на щаба на военно формирование 34840. На тържествения митинг присъстваха  народни представители, заместик началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов,  командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Красимир Кънев, председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов, общенски съветници, кметове на населени места, представители на не правителствени организации,  училища, граждани и гости на Карлово.  

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени