Днес 28 февруари, съгласно плана на Командването на Сухопътните войски  започна провеждането на двудневния Оперативен сбор на Командира на Сухопътните войски.
В него вземат участие началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, ръководството на Сухопътните войски, началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на Сухопътните войски и командирите на военни формирования.
Оперативният  сбор беше открит от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, който изнесе доклад на тема „Основни направления и предизвикателства в дейността на Сухопътните войски през 2012 г.”
Доклади изнесоха и представителите  на служба „Военна информация”,  ВА „Г.С. Раковски”, ВМА и началници на отдели. Във времето отделено за дискусии участниците в оперативния сбор разискваха различни аспекти свързани с  интелигентната отбрана и предизвикателствата пред  структурите на логистичните и ... още
На 23 февруари 2012 г. във военен клуб - Стара Загора командирът на военно формирование 24150 – Стара Загора бригаден генерал Петър Петров проведе среща с членовете на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и клубовете  "Приятели на армията".
По време на срещата бригаден генерал Петър Петров запозна присъстващите  със задачите, които решаваха военнослужещите от военното формирование през изминалата година и предизвикателствата пред които те са изправени през настоящата година. Военнослужещите от запаса и резерва изслушаха с интерес брифинга на генерал Петър Петров и поставиха въпроси, свързани с подготовката и участието на военнослужищите в мисии. Те проявиха желание и за в бъдеще да продължи провеждането на такива срещи с командването на военното формирование и помолиха на следващата от тях генерал Петър Петров да ги запознае със съвременните тенденции на развитието на военното дело и превъоръжаването на ... още
На 20 февруари, на централния площад в град Хасково се проведе ритуал по тържествено посрещане на военнослужещите от 12-ти контингент от въоръжените сили на Република България, участвали в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина «АЛТЕА» и награждаване на военнослужещи, отличили се  по време на спасително-евакуационните дейности при неотдавнашните наводнения в с. Бисер. В ритуала участваха министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов,  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, областният управител на Хасково Ирена Узунова, заместник-кметът на община Харманли Минко Ангелов, депутати и граждани.
Министърът на отбраната Аню Ангелов благодари на военнослужещите, участвали в операция „Алтея” и ги награди със  знак за „Участие в мисия”. Със своя заповед той награди 6 военнослужещи военно формирование 52740 – Хасково, отличили се по по време на ... още
 
По повод 139-та годишнина от героичната гибел на Апостола на българската свобода Васил Левски, военнослужещи от военно формирование 34750 – Карлово взеха участие на 18 февруари в  тържествена проверка (заря) и на 19 февруари във възпоменателен митинг- поклонение.
По време на тържествената  проверка (заря) на 18 февруари, заедно със жителите на град Карлово, пред живота и делото на Левски  се преклониха президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили  Росен Плевнелиев, министърът на отбраната на Република България Аню Ангелов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, командирът на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев.
Слово за делото на Левски произнесе президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили  Росен Плевнелиев. Проверката (заря) завърши с военен ритуал  за поднасяне на цветя  на паметника на Левски и ... още
В изпълнение на молба на Българската федерация по ски,  с разрешение на министъра на отбраната Аню Ангелов и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, две групи военнослужещи от военно формирование 32990 – Пловдив и 28330 – Смолян в състав от 40 военнослужещи  с ръководители подполковник Димитър Кацаров и майор Желязко Желев,  от 23 януари оказват помощ в подготовката на състезателните трасета, на които се провеждат вчера и днес състезанията за Европейската купа по ски за мъже слалом в курортен комплекс Пампорово и състезателните трасета в Банско, на които ще се проведат състетзанията  за Световната купа по ски на 18 и 19.02. и на 25 и 26.02.2012 г. супер гигантския слалом и спускане за жени.
Днес, след приключване на състезанията  за Европейската купа по ски в курортен комплекс Пампорово, военнослужещите ще се пренасочат в Банско където 35 военнослужещи под ръководството на командира на военно формирование ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени