По повод тържественото отбелязване на 133-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година и празник на Сухопътните войски се провежда фотоконкурс на тема „СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ. ФОТОПОГЛЕД - 2018”.
 
Регламент за провеждането му:
 
1. Общи положения
1.1. Регламента на Първи фотоконкурс „Сухопътни войски. Фотопоглед-2018“ определя целите и реда за неговата организация.      
1.2. Учредител на Фотоконкурса е командира на Сухопътните войски.      
1.3. Организатори на Фотоконкурса са Канцелария на Командира на СВ, Отделите„Личен състав” и „Логистика” в КСВ.
 
2. Цели на Фотоконкурса
пропаганда на военната служба и формиране на  положителен  имидж на СВ на РБ; културно и хуманитарно възпитание, развитие на творческата ... още
Вчера, 14 август, в село Широка лъка военнослужещи от 101 алпийски полк – Смолян и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски участваха в тържествена проверка – заря, посветена на Капитан Петко войвода и геройски загиналите воини от Широка лъка и околните села в борбата за свободата и независимостта на България.
Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, кмета на община Смолян, областния управител на област Смолян и др.
На тържествения ритуал присъстваха заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, заместник-областният управител на област Смолян Владимир  Гърбелов, кметът на село Широка лъка Васил Седянков, Архимандрит Висарион, секретарят на Архиерейското наместничество град Смолян иконом Запрян Шишков, жители и гости на Широка лъка.
Днес, 13 август, в района на формированието, командирът на 78-ми батальон за осигуряване – София майор Александър Бойков връчи на капитан Станислав Антонов медал и сертификат за постигнати високи резултати, професионализъм и отдаденост по време на мисията в Афганистан “Resolute Support” от състава на 35-тия български контингент като съветник по CIMIC.
Командирът на батальона пожела на капитан Антонов да развива способностите си по гражданско-военно сътрудничество, както „на българска земя, така и на международната сцена, да продължава да изпълнява задълженията си със същия устрем и да бъде пример за останалите военнослужещи“.
 
Днес, 10 август, на строевия плац на Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници.  
В словото си заместник-командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.
Редник Мартин Коканов от в.ф. 28610-София също сподели своите впечатления: „Доволен съм от отношението на командирите към нас и въпреки натоварената праграма всички сме ... още
Съвместната подготовка „PLATINUM LION 18” се провежда на Учебен полигон „Ново село“ от 30 юли до 10 август 2018 г. с участието на сили и средства от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Служба „Военна полиция“ и Военно-медицинска академия на Република България, Силите на САЩ в Европа и от трети страни.
Днес на церемонията по закриване присъства министър-председателят на Р България Бойко Борисов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и аташето по отбрана към Посолството на САЩ в България полковник Шанън Джонсън, който изрази своето задоволство от възможността да наблюдава действията на участниците в съвместната подготовка и това, което са постигнали по време на учението.
Министър-председателят връчи сертификати на старши националните представители на участниците в подготовката и поздрави ръководството на българското военно командване и на Сухопътните войски, което „успешно планира, ръководи и управлява това мащабно ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени