Празникът на бронетанковите войски е на 15 април и в Център за подготовка на специалисти - Сливен, формирование, в което са на въоръжение танковете Т-72, го отбелязват с думите: „Честит празник, танкисти!“  
Днес, 11 април в Центъра се състоя тържествен ритуал, който ще остане паметен за военнослужещите и цивилните служители. Командирът на формированието полковник Любомир Вачев връчи представителните флагове на командира на 2-ри танков батальон подполковник Делян Люцканов и на командира на 61-ви танков батальон подполковник Евтим Максимов, които на свой ред ги връчиха на знаменосците. Вълнуващ и запомнящ се момент, който не случайно е в навечерието на празника на бронетанковите войски.
По случай празника на 11 април се провежда турнир по военно-приложни игри между отборите на танковите екипажи. 
Утре, 12 април празникът ще продължи със строяване личния състав на плаца на формированието, посрещане на знамето, прочитане на заповеди за ... още
По случай предстоящите Великденски празници военнослужещите от 1-ви разузнавателен батальон - Свобода инициираха благотворителна кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Чирпан. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на ново кухненско оборудване за дома, което ще улесни приготвянето на по-вкусна храна за децата. Целта на военнослужещите е домът да стане по-уютен за живеещите в него и те да усетят загрижеността и вниманието към тях.
     Директорката на Центъра Иванка Ненкова изказа сърдечна благодарност към военнослужещите за направения жест и оказаната подкрепа.
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси (ФОППБ) от 55-ти инженерен полк от състава на Сухопътните войски, беше задействано на 10 април, за разузнаване и обезвреждане на 152 мм силно корозирал осколочно – фугасен артилерийски снаряд.
Боеприпасът беше открит на 09 април по време на изкопни работи в частен имот на ул. „Александър Стамболийски“ № 2 в с. Славовица, обл. Плевен.
     Днес, 10 април, формированието, под ръководството на капитан Мартин Станчев, разузна, транспортира и унищожи невзривения боеприпас в землището на село Славовица на 2 км западно от населенето място при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
 
         Вчера, 4 април, в регионалната библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора, пред старозагорската общественост и военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада, беше представена книгата „130 години българи в небето” с автор професор, летец І клас, о.з. полковник Димитър Недялков.
         Презентацията е част от събитието „Четяща Стара Загора”, организирано от библиотека „Родина”, Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Сдружението „Ветерани от вертолетна авиация Стара Загора”  и Фондация „Български ВВС”.
          Книгата на професор Недялков представлява кратка история на българската военна авиация и породи голям интерес сред младата аудитория в препълнената ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Евгени Събев прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на подполковник  Михаил Тодоров.
Подполковник Тодоров е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
Предметна награда „Картина“ му беше връчена от командира на СВ генерал-майор Деян Дешков, който му пожела дълги години само здраве и спокойствие за разлика от напрегнатото ежедневие в Сухопътни войски“, след което му благодари за достойната и вярна служба.
Подполковник Тодоров целуна бойното знаме и се обърна към своите командири и колеги с думите: ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени