Вчера, 21 ноември, в Златоград тържествено бяха отбелязани 106 години от освобождението на Родопите и празника на общината.    

Кулминацията на тържествата беше проверката – заря, в която участваха представителни блокове на 101 алпийски полк на Сухопътните войски, духовият оркестър на Военновъздушните сили, ученически блокове от СУ “Антим 1“ и ОУ „Васил Левски“.

Тържествената проверка бе командвана от изпълняващия длъжността началник на щаба на 101 алпийски полк майор Владимир Сариев и приета от командира на полка полковник Димитър Кацаров.

Кметът на град Златоград Мирослав Янчев се обърна към военнослужещите от 101 алпийски полк с думите: “Благодарим ви за участието, с което направихте нашия празник още по-хубав и тържествен. Ненапразно вие сте заслужили уважението и благодарността на всички родопчани, желая ви успешно изпълнение на воинския дълг, здраве, лични и професионални успехи.“

Гости на тържеството бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, областният управител на област  Смолян Недялко Славов, представители на държавната и местна власт, патриотични организации, много гости и жители на град Златоград. 

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени