Военнослужещи по традиция бяха наградени със заповеди на министъра на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май.

От Сухопътните войски награди получиха полковник Атанас Георгиев от Командването на Сухопътните войски, подполковник Георги Георгиев и ефрейтор 2-ри клас Неделя Червенкова от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, майор Иван Кибритев от 61-ва механизирана бригада – Карлово и  капитан Росица Георгиева от 110-ти логистичен полк – Пловдив.

Официалната церемония се проведе на 9 май, в зала „Тържествена“ в Министерството на отбраната. Наградите се връчват за принос към отбраната на страната, постигнати високи резултати при изпълнение на поставените задачи и служебните задължения, издигане на авторитета на Българската армия в национален и международен план.

В поздравлението си към отличените военнослужещи министърът на отбраната Атанас Запрянов им благодари за достойното носене на службата и професионалното изпълнение на задълженията. „Вашият принос и вашите достижения ми дават основание като политическо длъжностно лице да искам от държавното ръководство по-особени грижи за хората в униформа. Пожелавам Ви да работите все така упорито всеотдайно честно и предано за нашето Отечество Република България“, посочи той.

„Наградите са символични, но не е символична нашата благодарност и признателност към вашите усилия, както и оценката за работата ви“, обърна се към отличените военнослужещи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Снимки: Николета Райдовска

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени