Двадесет и един военнослужещи с четири броя бойни бронирани машини „Commando Select” от състава на Бригадно командване - Благоевград с ръководител лейтенант Борислав Манов  взеха участие в международното ротно-тактическо учение с бойна стрелба “Golden Fleece 20“, което се проведе от 10 до 14 февруари в Република Гърция, база Дримос.

Освен страната домакин, в него участваха и военнослужещи от Румъния, Сърбия, Албания, Република Северна Македония и САЩ.

По време на учението военнослужещите от Бригадното командване, съвместно с военнослужещите от другите страни участници, изпълняваха задачи по операции по поддържане на мира и настъпление с бойна стрелба. Отработени бяха и задачи по охрана на обект, ескорт, като и участие на механизирания взвод от многонационалната механизирана рота в ротно-тактическо учение с бойна стрелба.

Днес, 14 февруари, на учебния полигон в база Дримос, се проведе Ден за високопоставени гости (DVDay), по време на който българският взвод участва в настъпление с бойна стрелба. Военнослужещите от Бригадното командване демонстрираха способности пред началника на Генералния щаб на националната отбрана на Р Гърция генерал Константинос Флорос, представители на страните участници и командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени