Днес, 21.10.2019 г., от 10:30 часа на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София официално беше открито международното ротно-тактическо учение “LIONS LAND - L19”.
В международното учение “LIONS LAND - L19” участват 150 военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград от състава на Сухопътните войски и военнослужещи от Сухопътните войски на Република Сърбия. Учението ще се проведе на Учебен център „Сливница“ в периода 21- 25 октомври 2019 г.
Командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев официално откри учението “LIONS LAND- L19”. В своето приветствено слово към участниците, полковник Кръстев декларира своята увереност в отличната бойна и физическа подготовка на военнослужещите и от двете армии и заяви, че това учение ще даде възможност на военнослужещите да надградят своите знания, умения и компетенции, да създадат трайни приятелства и да защитят честта на своята нация. В церемонията по откриването на учението участва и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.
Целта на учението е повишаване на способностите и оперативната съвместимост на участващите формирования при провеждане на съвместни операции, както и да се укрепи доверието и приятелството между двете нации, за повишаване на стабилността и сигурността на региона.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени