Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поздрави с успешното представяне участниците в държавното военно първенство по лека атлетика за 2012г, което се проведе на стадиона в Сливен от 12 до 14 септември.

В обръщението си съм тях той каза:”Организационният комитет за провеждането на първенството оценява положително вашето участие и постигнатите резултати. Вие се представихте достойно и защитихте престижа на вашите клубове и този на военните формирования, в които служите. Изказвам своята благодарност и към вашите командири за проявеното разбиране и съдействието, което са оказали за подготовката и участието ви в това първенство. Благодарност заслужават и домакините в този град в лицето на кмета инж. Кольо Милев и командира на Център за подготовка на танкови подразделения – полковник Христо Стаматов. На висота бяха съдийския състав, цялата организация и предоставените условия, което съдейства за доброто протичане на състезанието.”

Кметът на Сливен Кольо Милев също поздрави участниците и отправи покана и за следващи военни спортни състезания, на които да се проведат в Сливен.

В комплексното класиране за четвърти път най-високо на почетната стълбичка се изкачи отборът  от Велико Търново, в който участват курсанти от НВУ „Васил Левски”. На второ място е отборът от ВВМУ „Н.Й. Вапцаров” – Варна и на трето место се класира Военен спортен клуб”Тракиец”, чиито участници са от военни формирования от Стара Загора.

Целта на първенството е популяризиране и развитие на леката атлетика като основен спорт, подпомагащ физическата и професионална подготовка на военнослужещите, гражданските лица, курсантите и студентите от Министерството на отбраната (МО), структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Първенството се провежда по линия на Национална военна спортна федерация с председател вицеадмирал Пламен Манушев и под ръководството на организационен комитет с председател командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-председател бригаден генерал Марин Начев и членове: полковник Христо Зафиров, подполковник Венелин Дерибеев и Матей Масов.

Индивидуално и отборно се състезаваха военни спортни клубове от Белене, Варна, Велико Търново, Враждебна, Граф Игнатиево, Карлово, Крумово,Стара Загора, Шумен.

 

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени