И тази година военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград, заявиха своята будна гражданска позиция, организирайки традиционния вече благотворителен Коледен базар, за набиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”.

Благотворителният базар, организиран и осъществен съвместно с началника на Военен клуб Благоевград, г-н Недко Шопов, се проведе на 12 декември от 09 до 17 ч., в сградата на Военния клуб. В инициативата се включиха и талантливите деца на Благоевград, участници в различни приложни кръжоци към Обединен детски комплекс и към Центъра по изкуствата, които предоставиха своите творби – картички, рисунки и плакети – безвъзмездно в помощ на техните връстници, за които Фондация „Деца на Българската армия”, набира средства.

Инициативата беше оповестена сред обществеността и благотворителният базар се радваше на широк обществен интерес, а чудесните творби на малките таланти на Благоевград бързо се изкупиха.

Командирът на военно формирование 26400, подполковник Иван Иванов, благодари на личния състав за добрата организация, а на всички участници в благотворителния Коледен базар, благодари за отзивчивостта и каза, че искрено вярва, че на Коледа стават чудеса и чрез нас и нашата помощ ще съхраним магията на този свят ден, за „Децата на Българската армия”. Подполковник Иванов благодари и на малките таланти, които направиха със своите произведения базара по-цветен и весел и каза, че е трогнат от жеста деца да помагат на деца и това е един отличен урок по човеколюбие, който вдъхва надежда за по-добро бъдеще.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени