Днес, 8-ми януари 2014 г., военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха в честването на 136-тата годишнина от Освобождението на града. В мероприятието взеха участие Военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.

Отбелязването на годишнината започна пред паметника на ген. Павел Карцов, където военният историк подполковник от резерва д-р Петър Ненков разказа за героизма на руските войни и българската войска, дали живота си за освобождението на града. В знак на признателност цветя поднесоха д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, бригаден генерал Димитър Шивиков командир на 61 мбр, г-н Стойо Карагенски председател на Общинския съвет на град Карлово, представители на общинското ръководство, военно-патриотични организации и училища от общината.

Честването на годишнината продължи с шествие по улиците на Карлово до паметната плоча на „Пулевата къща”, в която се е намирал щабът на руската армия и е отседнал ген. Карцов, където с цветя бе отдадена почит към освободителите на града.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени