Днес, 16-и януари 2014 г., 61-ва Стрямска механизирана бригада съвместно с Общински съвет – Карлово участва в честването на 136-тата годишнина от избора на първи Градски съвет в гр. Карлово. Това е първият демократично избран Съвет в българските земи и е символ на стремежа на карловци за свобода и народовластие. В мероприятието взеха участие Военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.

Честването на годишнината започна със служба в храм „Св. Николай” гр.Карлово – мястото, където е избран първия Градски съвет. Отбелязването на годишнината продължи с тържествено шествие покрай дома на Васил Караиванов – първия кмет на гр. Карлово след Освобождението и председател на първия Градски съвет, където в знак на признателност градоначалници и общинското ръководство поднесоха цветя. Водени от Военния духов оркестър при 61 мбр, шествието продължи до паметника на Васил Караиванов в центъра на града, където слово произнесе правнука на Васил Караиванов – Стефан Караиванов. В знак на признателност венци и цветя поднесоха д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, г-н Стойо Карагенски – председател на Общински съвет – Карлово, полковник Маргарит Михайлов началник на щаба на 61 мбр, представители на общинското ръководство, военно-патриотични организации, училища и граждани.

За карловци и местната власт честването на годишнината продължи с тържествена сесия на Общински съвет – Карлово в залата „Васил Караиванов”.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени