Председателят на Народното събрание госпожа Цецка Цачева, заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник - началникът на отбраната генерал - майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, народни представители, областни управители, представители на регионалната и местна власт и много граждани присъстваха на 1 и 2 юни на организираните по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България тържествени проверки (зари) и ритуали по поднасяне на венци и цветя в градовете Враца, Калофер, Хасково, Карлово, Павел Баня, Казанлък и село Скравена.

В ритуалите по поднасяне на венци и цветя участие взеха представителни части от военно формирование 22160 – Плевен, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски и военнослужещи от военни формирования 32420 – Русе и 24150 – Стара Загора.

В тържествените проверки (зари) в градовете Враца, Калофер и Хасково на 1 юни участваха представителни части от военни формирования 34 750 – Карлово, 22160 - Плевен и 52 740 – Хасково, както и военните духови оркестри на военното формирование в Карлово и на военно формирование 24 150- Стара Загора. На тържествената проверка (заря) в Хасково присъства командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

В Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, военнослужещи от военно формирование 22160 - Плевен се включиха във всенародното поклонение на връх „Околчица“ . В тържествените проверки (зари) в градовете Павел Баня , Казанлък и в село Скравена взеха участие представителни части на военни формирования 34 750 –Карлово, 22 180 - Казанлък и 22160 – Плевен, както и военните духови оркестри на военните формирования в Карлово и на 24 150-Стара Загора и 22 220 – Сливен. Военнослужещи от военно формирование 32990 – Пловдив, участваха в празнични илюминации в с. Бошуля, община Септември.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени