На 26 март 2012 г. представителни подразделения от Сухопътните войски  участваха в честването на 99-та годишнина от Одринската епопея и Денят на Тракия - 26 март. Съвместното с представителите на държавната и местната власт, военно-патриотичните организации и гражданите на градовете Сливен, Казанлък, Стара Загора и Пловдив участваха в провеждането на общоградски тържества и поднасянето с  военни ритуали на венци и цветя пред паметниците на загиналите за освобождението на България.

Военнослужещите от военно формирование 24150 – Стара Загора се включиха в провеждането на  факелно шествие, което премина по централната  градаска улица на града, а в град Казанлък участваха в празничната прогарма, която се проведе в историческия музей.

В гарнизон Пловдив военнослужещите от военно формирование 32990, 46690 и 44220 – поднесоха  венци и цветя пред пред паметника на Гюро Михайлов и взеха участие в тържественото събрание-концерт,  посветено на годишнината, което беше организирано от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени