В дните от 25 до 27 юни в град Сандански се провежда ежегодният Фестивал на военните духови оркестри и Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2019 г.  Мероприятията са инициирани и организирани от Командването на Сухопътните войски, с любезното съдействие на община Сандански и под патронажа на кмета на общината Кирил Котев. Символичен домакин на тазгодишните прояви е Бригадно командване - Благоевград с командир полковник Красимир Кръстев. Прегледът на любителското художествено творчество се провежда в Дома на културата в Сандански.
Официалното откриване беше вчера, 25 юни, в 16.00 ч. В първата част на Прегледа на любителското творчество се изявиха творческите колективи на  4-ти артилерийски полк - Асеновград, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 110-ти логистичен полк - Пловдив и Единен център за начална подготовка – Плевен.
На откриването присъстваха кметът на община Сандански Кирил Котев, председателят на общинския съвет Георги Георгиев, граждани и гости на града.
Военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада подари за финал на жителите и гостите на Сандански прекрасни музикални изпълнения пред Дома на културата, където се изви дълго, красиво българско хоро.
Днес, 26 юни от 10.00 ч., в съревнованието ще се включат самодейните състави на 78-ми батальон за осигуряване - София, 101- ви алпийски полк - Смолян, 38-ми батальон за ЯХБЗиЕ – Мусачево, Център за подготовка на специалисти- Сливен и 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.
Тази вечер от 19:30 часа, на площад „България“, предстои да се проведе и Фестивалът на военните духови оркестри, а от 21:30 часа военнослужещите от Бригадно командване - Благоевград, ще вземат участие в тържествена проверка - заря по случай 90 години от обявяването на Сандански за град.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени