Честванията по случай 31-та годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада започнаха на 18 септември на строевия плац в район Карлово, където за трета поредна година се проведе състезание по строева подготовка между формированията от бригадата. Отборите бяха в състав от командир на отделение и осем военнослужещи.
Комисия с председател - заместник-командирът на бригадата полковник Мирослав Костадинов и членове - командирите на батальони и дивизиони оцени строевите навици и умения на участниците. По време на състезанието отборите демонстрираха изпълнение на строеви хватки с оръжие и без оръжие. Състезанието протече при отлична организация, като военнослужещите показаха висока мотивация и желание за победа.
След изключително оспорвана надпревара отборът на 3-ти механизиран батальон се класира на първо място, второ място зае отборът на  зенитно-ракетен дивизион, а трети е 1-ви механизиран батальон.
Командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов връчи на призьорите купи и медали.
Мероприятията във връзка с тържественото отбелязване на тридесет и първата годишнина от създаването на бригадата ще продължат с провеждане на военно-приложното състезание „Рейнджър 23”, футболна среща между отборите на ФК „Левски – Карлово” и ВСК „Стрямци-61”, празнични концерти в градовете Карлово и Казанлък, концертни програми на Военния духов оркестър на площад „Севтополис” в Казанлък и на площад „20 юли” в Карлово, а  кулминацията ще бъде отбелязването на празника на 2 октомври в  района на бригадата.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени