Днес, 29 април, на учебен център „Батмиш“-Сливен се проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров“, организиран от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС)  и посветен на празника на Българската армия.

 Турнирът беше открит от заместник-командирът на ЦПС полковник Данчо Николов. Участваха 11 отбора – пет от формированията на ЦПС и по един от РС „Военна полиция“-Сливен, от  ОД МВР-Сливен – сектор „Специални тактически действия“, от ГДИН-Сливен, от Военно окръжие Сливен, от в.ф. 32450, от в.ф. 42170-Струпец.

Медалите и купите на най-добрите стрелци връчи полковник Любомир Вачев, командир на ЦПС и началник на гарнизон Сливен. Полковник Вачев благодари на участниците и организаторите, поздрави участниците за постигнатите резултати и пожела нови бъдещи успехи.

На първо място при жените е редник Поля Петрова от 61-ви танков батальон на ЦПС, на второ – цивилен служител Марияна Пейчева от щаба на ЦПС и на трето – лейтенант Златина Радева  от РС „Военна полиция“- Сливен.

На първо място при мъжете е капитан Стефан Димитров от РС „Военна полиция“- Сливен, на второ е капитан Илия Георгиев от 2-ри танков батальон на ЦПС, на трето – старши лейтенант Павел Георгиев от в.ф. 32450-Мокрен.

При отборното класиране на първо място е отборът на РС „Военна полиция“- Сливен, на второ място е отборът на 61-ви танков батальон на ЦПС, на трето място е отборът на в.ф.22270 от ЦПС.

На турнира присъстваха и представители на СОСЗР-Сливен.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени