Днес, 11.10.2019 г., военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград  взеха участие в тържествените чествания, посветени на 107-ата годишнина от Oсвобождението на град Разлог.

 Тържествата започнаха на площада пред сградата на Общинската администрация, където бе построен почетен караул от личния състав на Бригадното командване. Началникът на почетния караул лейтенант Борислав Манов, рапортува на командира на Трети механизиран батальон, от състава на Бригадното командване- подполковник Кирил Спаневиков, който поздрави военнослужещите по случай празника, след което последва ритуал по издигане на националното знаме.

В знак на преклонение пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си в името на светлия идеал- свободна, независима и обединена България, военнослужещите взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред паметника на Васил Левски.

На тържественото честване присъства Негово Високопреосвещенство- Неврокопският митрополит Серафим и стотици деца, ученици, граждани и гости на град Разлог.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени