Представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод отбелязването на 173-ата годишнина от рождението на Христо Ботев и традиционния водосвет на Богоявление, при спазване на противоепидемичните мерки.

В гр. Стара Загора от 11.00 ч. на 6 януари военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада ще положат венци пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методи Кусев”, а от 11.30 ч. военнослужещи и духовият оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово ще отбележат годишнината от рождението на Христо Ботев с митинг-поклонение в родния му град Калофер. На площад „Народни будители” в Благоевград от 11.30 ч. представителни подразделения от състава на Бригадно командване ще отбележат  годишнината от рождението на великия българин и патриот с ритуал по полагане на венци и цветя пред неговия паметник. Военнослужещи от състава на 91-ви батальон за обща поддръжка ще вземат участие в ритуала пред паметника на Христо Ботев в гр. Пловдив.

                              *                              *                           *

Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват на 6 януари в Богоявленския водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия в градовете Карлово, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Асеновград, Смолян, Белене и Пловдив. Ритуалите в Сливен, Шумен, Хасково и Мусачево ще се проведат в районите на военните формирования.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени