От 2 април до 10 май 2018 г., в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, на основание подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Македония се проведе обучение на трима военнослужещи от Република Македония.

Те се обучаваха заедно с деветима военнослужещи от Сухопътните  войски на БА, като тренировките и изпитите с танк Т-72 бяха проведени на танкодрум „Камен”.

Разводник Дарко Ивановски, десетар Слаган Йованович и десетар Игор Трайков получиха своите сертификати за успешно завършен курс за механик-водачи на танк Т-72 и  проведени практическо и теоретично обучение  с продължителност 25 учебни дни (150 учебни часа).

През почивните дни на македонските военнослужещи бе предложена програма за запознаване с част от историческите и културните забележителности на България и регион Сливен - местността Карандила, град Котел, селата Жеравна и Ичера, ретропарада на коли в Сливен на 28 април и други. Те бяха категорични в своите положителни оценки за всичко, с което са се срещнали тук - за доброто посрещане, за качественото обучение, за колегиалните отношения. Тръгват си като приятели на България и на Центъра за подготовка на специалисти. 

 

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени