Вчера, 24 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведоха първите занятия от втората ротация на сухопътния боен елемент на съвместната многонационална подготовка „Черноморски ротационни сили 12”. В нея участват военнослужещи от 42ри механизиран батальон на 2ра Тунджанска механизирана бригада от Българската армия, от 2ри механизиран пехотен батальон на 1ва механизирана пехотна бригада от Въоръжените сили на Македония, от въздушно-щурмова рота на батальон морска пехота от Въоръжените сили на Украйна, и от Въздушно-наземна бойна група със специално предназначение на Морската пехота на САЩ.

Обучението започна с изучаване на принципите и основните положения на военните операции в градски условия, противодействието на импровизирани взривни устройства, конвоирането и животоспасяването в бойни условия.

Занятията се провеждат от инструктори от Корпуса на морската пехота на САЩ.

Целта на обучението е да се задълбочи сътрудничеството и да се повиши нивото  на оперативна съвместимост между участващите подразделения.

Съвместното обучение е средство за повишаване на готовността на формированията и изграждане на способностите, необходими за посрещане на предизвикателствата на бъдещето.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени