С тържествена церемония на учебен полигон „Ново село“ вчера, 1 февруари, се извърши ротация на състава на българския контингент, сформиран от военни формирования от състава на Сухопътните войски на Република България, в многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която нашата страна е домакин.

На тържествения ритуал присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов и полковник Микеланджело Дженки - командир на многонационалната бойна група. 

От август 2023 г. до днес механизираната рота и щабни офицери от състава на 42-ри механизиран батальон водиха подготовка. От днес подготовката продължава с новия състав на българския контингент, в който са включени военнослужещи от 31-ви механизиран батальон.

Бригаден генерал Станимир Христов награди от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и от свое име военнослужещи от българския контингент, отличили се с професионално изпълнение на задачите си. 

          Сухопътните войски развиват непрекъснато отбранителните си способности за защита на суверенитета, сигурността, териториалната цялост и независимостта на страната, както и за ефективно участие в редица съюзнически операции и учения с прилагане механизмите на колективната отбрана.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени