Днес, 24.11.2011г. във военно формирование 24490 – Асеновград се проведе официална церемония за сдаване и приемане на длъжността командир на военно формирование 24490 - Асеновград. В церемонията взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбраната господин Иван Иванов и началници на отдели от Командването на Сухопътните войски.

Пред личният състав на военното формирование бяха прочетени заповеди за награждаване на полковник доктор Валери Точилов от Министъра на отбраната на Република България, от Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и от Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

Благодарност към полковник Валери Точилов за дългогодишната безупречна военна служба изказаха генерал-майор Стефан Василев и господин Иван Иванов. Във връзка с преминаването си в резерва той получи благодарствен адрес  и от Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.

От своя страна полковник Валери Точилов благодари на личния състав на военното формирование за старанието и усилията, проявени в напрегнатите делници по полигони, учебни полета и класни стаи и се сбогува с бойното знаме на военното формирование.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш от военнослужещите от полка и изпращане на бойното знаме, в което взе участие и Представителният  духов оркестър на Военновъздушните сили.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени