Военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград участваха  в тържествените чествания на 19 октомври, посветени на 106 годишнината от освобождението на Свети Врач, днес Сандански.

Началото на празничните събития в града започна с издигането на националния флаг от военнослужещите от командването, след което пред монумента, издигнат в памет на генерал Тодоров - водач на славната Седма пехотна Рилска дивизия, бяха положени венци и цветя в знак на признателност от името  на Общинската администрация в Сандански, Общинския съвет, Бригадното командване, граждани и гости.

На същия ден военнослужещи от Командването взеха участие и в честванията, посветени на 106 години от освобождението на Неврокоп, днес Гоце Делчев. Командирът на формированието полковник Красимир Кръстев присъства на откриването на паметник по повод 85-ата годишнина от създаването  на военно поделение в гарнизон Гоце Делчев и положи цветя в знак на признателност на паметника на великия революционер.

Кулминацията на честването, посветено на освобождението на Неврокоп, бе тържествена проверка-заря, в която участваха военнослужещи от Бригадното командване и Националната гвардейска част.

Официален гост на честванията бе началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, а в поздравителния адрес от името на Президента на Република България Румен Радев бе подчертано, че „трябва да си припомним имената на славните герои, дали живота си за свободата на Отечеството. Да се поклоним пред саможертвата и родолюбието на онези, намерили последен покой по българските земи”.

Празненствата в град Гоце Делчев бяха уважени и от лидери на политически партии, евродепутати, депутати от 44-то Народно събрание, представители на държавното управление и местното самоуправление, културни дейци, ученици, граждани и гости на града.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени