От днес до 07 февруари в ЦВК се провежда финалната планираща конференция на мултинационалното командно – щабно компютърно подпомагано учение  „SABER GUARDIAN 2014”.

За конференцията в София пристигнаха повече от 70 представители от всички нации – участнички в учението – Армения, Азербайджан, Белгия, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, САЩ, Турция и Украйна.

В работните срещи се включват и представители на други министерства и на различни правителствени и не правителствени организации като МВР, ДАНС, Министерство на здравеопазването, ВМА, БЧК, БАН, Каритас България, Агенцията за бежанците и Българския център за джендър изследвания.

По време на конференцията ще бъдат решени всички въпроси, касаещи провеждането на учението.

„SABER GUARDIAN 2014” е основното учение на Сухопътните войски за 2014 г. и ще се проведе на учебен полигон „Ново село” от 21 март до 04 април 2014 г. В него ще вземат участие повече от 700 военнослужещи от 12 нации. От българска страна в учението ще вземат участие основно представители на Командването на Сухопътните войски и 2 мбр  - Стара Загора.

От името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, участниците в конференцията бяха приветствани от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени