На 03.05.2012г. на централния градски площад в град Ямбол беше посрещнат личния състав от Единадесета рота за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар, която участва в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в  Афганистан.

На тържествения ритуал присъстваха министърът на отбраната г-н Аню Ангелов, началникът  на отбраната генерал Симеон Симеонов, началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Димитров, Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-областния управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов, кметът на община Ямбол г-н Георги Славов, близки и приятели на военнослужещите.

С приветствено слово към военнослужещите от контингента се обърна министърът на отбраната Аню Ангелов. В него той изказа благодарността на министерството на отбраната за професионализма и себеотрицанието, с които военнослужещите са действали по време на мисията и са спомогнали за издигане авторитета на Българската армия.

Към военнослужещите от контингента се обърна и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. „За пореден път със своите професионални действия по време на мисията, вие  доказахте, че нашите коалиционните партньори могат да разчитат на Сухопътните войски и на БА.” – каза той.

Със заповеди на министъра на отбраната на Република България Аню Ангелов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващия Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев бяха наградени отличили се по време на мисията военнослужещи.

Кметът на град Ямбол също награди с предметни награди и грамота двама военнослужещи от контингента.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени