138 години от създаването на славния 7-ми пехотен Преславски полк чества днес неговият наследник – 29-ти механизиран батальон - Шумен, от състава на Единния център за начална подготовка – Плевен.

Празникът започна с тържествено приемане на строя от  командира на батальона подполковник Георги Георгиев, след което бяха прочетени поздравителни адреси от командира на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов, командира на Единния център за начална подготовка – Плевен полковник Иван Вълев и командири на формирования от Сухопътните войски.

В приветственото си слово подполковник Георгиев припомни славните битки за свободата и независимостта на Родината и допълни “всички военнослужещи и цивилни служители от батальона заслужено могат да се гордеят, че са наследници на славния 7-ми пехотен  Преславски полк“.

 Бяха прочетени и заповеди за награждаване на отличилите се  военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Единен център за начална подготовка – Плевен  и от командира на батальона подполковник.

В празничния ден личният състав на баталъона ще направи поход до паметника 1300 години България.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени