На 14.12.2011 г. с тържествен ритуал встъпи в длъжност новоназначеният командир на военно формирование 24490 – Асеновград полковник Димитър Илиев.

Командирът на Сухопътните войски, генерал-майор Стефан Василев представи новоназначения командир на полка в присъствието на комисията за сдаване и приемане на длъжността.

В обръщение към военнослужещите и цивилните служители от формированието, генерал-майор Василев изтъкна, че именно полковник Илиев ще изнесе на плещите си щатно-структурната реформа, която стои пред личния състав през 2012 година, след което му връчи поздравителен адрес и му пожела леко и успешно управление на най-голямото артилерийско съединение от комплекта на Сухопътните войски и Българската армия. 

В отговор, новият командир на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев благодари за оказаното доверие, увери командира на Сухопътните войски, че ще продължи традицията на своите предшественици да работи за издигане авторитета на формированието и да бъде обърнат с лице към проблемите на военнослужещите и цивилните служители. 

По традиция, новият командир целуна бойното знаме на Четвърти артилерийски полк.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш от военнослужещите от полка и изпращане на бойното знаме.

 

Полковник Димитър Крумов Илиев е роден в гр. Асеновград и е  завършил ВВУАПВО „Панайот Волов” – Шумен, ВА „Г.С. Раковски”, военен колеж на Сухопътните войски в САЩ, курсове за повишаване на квалификацията в Холандия и САЩ. Участвал е в мисия в Ирак. Службата му е преминала в гарнизоните Симеоновград, Щумен и София.

Преди да бъде назначен за командир на военно формирование 24490 – Асеновград е заемал длъжността заместник-началник на отдел „Операции” на Съвместното командване на силите.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени