Отборът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, се класира на първо място в бригадния шампионат по футбол на малки врати, който се проведе на 09.05.2018 г., в Стара Загора. Освен купата на първенството, двете индивидуални награди за „Голмайстор” и „Вратар” също бяха спечелени от военнослужещи от батальона.

В първенството между отборите от Втора механизирана бригада ямболци спечелиха оспорваната надпревара, като получиха купата за първото място, връчена от заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников. Полковник Ников връчи и статуетката за „Голмайстор на първенството” на ефрейтор 2 клас Генади Георгиев, определяйки неговата атака и попадение във вратата на „противниковия отбор” като „най-красивия гол със задна ножица” в редица проведени шампионати през годините.

Без нито един гол във вратата на отбора на Ямбол и с приза „Вратар на първенството” се отличи и младши сержант Илия Киров.

Победата в Стара Загора беше поредната за батальона след редицата извоювани първи места в бригадните шампионати през годината в дисциплините „Стрелба с пистолет”, „Военен трибой”, в професионалната надпревара по тактико-специална подготовка на разчетите и др.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени