Днес, 12 юли, в 38- ми механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора се проведе Ден на отворени врати за ученици по програма „Ваканция 2019” на комисията за борба срещу противообществените прояви от малолетни и непълнолетни към общината. 

        Посетителите бяха посрещнати от началника на щаба на  бригадата полковник Стоян Шопов и командира на батальона подполковник Николай Николов и имаха възможност да се запознаят с образци  бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски, образци на стрелково въоръжение, запознаване с тактико-техническите данни  на 7,62 мм. автомат „Калашников”, 7,62 мм. картечница „Калашников”, лека противотанкова гранатохвъргачка ”РПГ-7В”, снайперова пушка  и други. Учениците  разгледаха и музейни експонати  на стрелково оръжие, използвано през Първата и Втората световни войни.

        Посетителите с голям интерес наблюдаваха и динамичния показ по претърсване на сграда, който беше демонстриран от военнослужещите от    38-ми механизиран батальон.

        Госпожа Дияна Иванова от комисията за борба срещу противообществените прояви от малолетните и непълнолетните към община Стара Загора изказа своята благодарност към военнослужещите за добрата организация и ползотворната съвместна дейност.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени