Днес, 27 ноември 2012 г. с тържествена церемония в командването на Сухопътните войски бе изпратен бригаден генерал Петър Петров.

Доскорошният командир на 2 ра механизирана бригада от състава на  Сухопътните войски заминава на   международна длъжност в Съюзното командване на НАТО в Брунсум, Холандия.

 

Генерал-майор Ненов се обърна към бригаден генерал Петров с думите: „Изказвам своето уважение и респект към Вас, господин бригаден генерал, за проявените от Вас лидерски и командирски качества. За две години под Ваше командване втора механизирана бригада изпълни множество задачи и по трите мисии на Българската армия.”

Командирът на Сухопътните войски припомни отличните резултати, постигнати от военнослужещите от бригадата по време на учението „Съюзна сила 2011”, проведено на полигон Корен под командването на бригаден генерал Петров. На учението бяха изпълнени задачи по първата мисия на Българската армия – „Отбрана”.

По втората мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност” под командването на бригаден генерал Петров бяха подготвени и изпълниха своите задължения в Афганистан 2 роти за охрана на летище Кандахар и две роти за Кабул, както и една лекопехотна рота за мисията в Босна и Херцеговина.

„В изпълнение на третата мисия „Принос към националната сигурност в мирно време” военнослужещите от бригадата още на 40-та минута след наводнението в село Бисер бяха там и спасяваха хората, пострадали от наводнението”, припомни генерал-майор Ненов.  Хората на бригаден генерал Петров бяха също в Харманли, Свиленград и Симеоновград, както и по непристъпните, през тежката зима на 2011 година, пътища на Старозагорска област.

„Благодаря Ви за това, че под Ваше командване сформирахте добър екип в бригадата”, подчерта генерал-майор Ненов, „Това е отличен атестат за Вашата служба в Сухопътните войски. Уверен съм, че и на новата длъжност в Съюзното командване на  НАТО ще се справите така добре, както и като началник на щаба на многонационалната бригада Югоизточна Европа преди години”.

В отговор бригаден генерал Петър Петров заяви, че е признателен  за възможността да застане още веднъж пред целия личен състав на командването на Сухопътните войски и лично на хората с които е работил през годините и им пожела здраве, щастие и успехи за издигане на авторитета и боеспособността на Българската армия и нейните Сухопътни войски.

Генерал-майор Нейко Ненов награди бригаден генерал Петър Петров с предметна награда и благодарствен адрес за постигнати високи резултати в служебната дейност и за проявен професионализъм по време на службата му в Сухопътни войски.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени