Днес, 4-ти февруари 2014 г., в навечерието на 70-тата годишнина от смъртта на генерал-лейтенант Кирил Ботев, в знак на признателност бяха поднесени венец и цветя пред паметната плоча в двора на Националния музей „Христо Ботев” в град Калофер.

В ритуала взе участие Военният духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово по покана на подполковник от резерва Владимир Панайотов - председател на Дружество „Кирил Ботев”  към СОСЗР – Карлово.

С кратки слова подполковник Панайотов и г-жа Грошева – уредник на Националния музей „Христо Ботев” припомниха славната биография на война-герой и приноса му за развитието на военното дело у нас след Освобождението.

След едноминутно мълчание в знак на признателност бе поднесен венец от подполковник от резерва Владимир Панайотов, а с цветя почитта си изразиха г-н Румен Стоянов – кмет на град Калофер и член на дружество „Кирил Ботев”, членове на Управителния съвет на СОСЗР - Карлово, представители на общинското ръководство и на Националния музей „Христо Ботев” и родолюбиви жители на града.

За гражданите на революционния град Калофер тези мероприятия са символ, че славните българи няма да бъдат забравени.  

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени