Под ръководството на командира на 3-ти механизиран батальон майор Николай Щурков, вчера, 24 май, се провежда ротно-тактическото учение (РТУ) с 1 механизирана рота с командир  капитан Иван Секулов и смесен противотанков взвод, с използването на симулационна система DITS на тема: „Механизираната рота в настъпление от непосредствено съприкосновение“.
Учението има за цел да се проверят и оценят способностите на командирите на  ротата и на смесеният противотанков взвод за планиране на операцията и управление на подчинените им формирования, техните способностите за действия в международна среда, както практическите навици и умения на командирите да организират и водят настъпателния бой при непрекъснато взаимодействие.
Ротата зае ротен опорен пункт за отбрана и пристъпи към организиране на отбранителния бой. Предстои да им бъде връчено бойно разпореждане за настъпление.

---------------------------------------- 
В празничния ден, 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, в рамките на програмата на батальонно-тактическото учение с бойни стрелби „Пирински страж-23“, се проведе културен ден за чуждестранните военнослужещи от Република Гърция и Република Италия участващи в учението.
Гръцките и италиански военнослужещи, посетиха забележителностите на областния град Хасково, а именно най-големият парк на територията на общината „Кенана“ и Монумента на „Света Богородица“. По време на посещението си в града, чуждестранните военнослужещите, станаха свидетели на празничното шествие, концерти и прояви, посветени на деня на книжовността.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени