Днес, 7 февруари, продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски в справянето с последиците от усложнената зимна обстановка.
От 8.00 часа сутринта група от в.ф. 32420 - Русе с автомобил с висока проходимост, оказват помощ за изтегляне на закъсали автомобили и отстраняване на проблеми в електропреносната мрежа  в района на град Две могили, област Русе.
По-късно 12 военнослужещи (1 офицер и 11 войника) от 10 механизиран батальон - Враца под ръководството на командира на формированието подполковник Симеон Цеков с един камион ЗИЛ-131 и моторен трион, оказват помощ в разчистването на гр. Враца.
От обяд 8 военнослужещи и 4 единици техника от състава на формированието за овладяване и и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при зимни условия на 55 инженерен полк – Белене,  се включиха в преодоляване на последствията от обилния снеговалеж и осигуряване предвижването на аварийни екипи на ЧЕЗ за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа на територията на Община Белене.  С тежка верижна техника военослужещите, под ръководството на капитан Йордан Йорданов и лейтенант Денис Мехмед, оказаха помощ в придвижването на екипите на ЧЕЗ до отстраняване авариите в трудно достъпни места в селата Кулина вода и Татари на територията на общината.
Второ денонощие селата са без ток и вода. Не работят и клетките на мобилните оператори.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени