Днес, 27 март 2012 г. пред къщата-музей на Васил Левски в гр. Карлово се проведе  церемония по тържествено изпращане на 12-та рота от състава на Българската армия за охрана на вътрешната зона на летище  Кандахар,  определена за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).

На церемонията присъстваха министарът на отбраната Аню Ангелов,  заместник – началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметове на населините места от община Карлово, представители на военно-патриотичните съюзи, близки и роднини на военнослужещите.

Пред личния състав на военното формирование и гражданите на град Карлово заместник началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев връчи на помощник националния командир на контингента подполковник Георги Гатев сертификат за готовността на контингента за изпълнение на задачите по време на мисията, а кметът на общината д-р Емил Кабаиванов подари икона.

 С приветствени думи и пожелания за успешна мисия и завръщане с достойно изпълнени задачи към военнослужещите от контингента се обърнаха министърът на отбраната Аню Ангелов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Красимир Кънев и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

След приключване на церемонията министърът  на отбраната Аню Ангелов се срещна в гарнизонния военен клуб с военнослужещите от военно формирование 34750 – Карлово и отговори на въпросите, които ги вълнуваха.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени