В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, беше прочетена заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на старшина Любомир Ламбов.

Старшина Ламбов е военнослужещ с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.

Предметна награда „Картина“ от командира на СВ му беше връчена от началника на щаба на СВ бригаден генерал Пламен Йорданов, който  каза: „През годините старшина Ламбов даде много и направи много за позицията „главен сержант“. Благодаря му от името на командването и всички присъстващи за достойната и вярна служба и му пожелавам дълги години здраве“.

Старшина Ламбов целуна бойното знаме, след което се обърна към своите командири и колеги с думите: „Искам да изкажа своето вълнение и благодарност за отделеното за мен време на всеки един от Вас. Осъзнавам, че всяко начало има и край. Благодаря на Ръководството и на всички Вас за разбирането и подкрепата в моята работа. Бъдете здрави Вие и семействата Ви и късмет! За мен беше чест да служа в Сухопътни войски!“.

Бъдете здрав, старшина Ламбов - Вие и семейството Ви, и успешно реализиране на всички бъдещи планове!

Снимки: Симеон Марков


 

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени