Военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград, посрещнаха първия сняг на учебен полигон „Симитли”, където се проведоха ротни тактически учения с Първа и Втора механизирани роти, в което взеха участие и специалистите от родовете и специални войски.

Бяха отработени учебни въпроси, касаещи усвояването на темите за воденето на отбранителни и настъпателни бойни действия в планинско-гориста местност. Лошото време и студения сняг не погаси устрема и мотивацията на военнослужещите.

Личният състав беше поставен в ситуации максимално близки до реалните, където командирите взимаха бързи и адекватни решения, относно организиране на боя и съгласуване на действията между подразделенията. Имитационната команда създаваше сложни ситуации, с което се провериха устойчивостта на управлението и реакцията на личния състав. Участниците в учението бяха силно мотивирани и се представиха на високо ниво.

На изпитание бе подложено и логистичното осигуряване. На преден план излезе максимата, че „Логистиката и в мирно време е във война”. Въпреки това логистичното осигуряване бе на ниво, създавайки максимално добри условия за изпълнението на задачите от механизираните подразделения.

Основния извод от ръководството на учението, е че провеждането на подобни занятия в затруднени и максимално близки до реалните условия, води до повишаване на способностите, сплотяване на формированията и мотивацията на личния състав.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени