Днес от 11.00 ч се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя на мемориалния комплекс ”Бранителите на Стара Загора” по случай 136 години от боевете за Стара Загора.

В тържествения ритуал участваха военнослужещи от военни формирования 24150 и 48430 – Стара Загора.

На мероприятието присъстваха областният управител на област Стара Загора госпожа Живка Аладжова, заместник-кметът на община Стара Загора госпожа Иванка Сотирова, председателят на общински съвет Стара Загора господин Емил Христов, група от побратимения град на Стара Загора от град Самара – Русия.

Слово по случай празника произнесе бригаден генерал Любчо Тодоров – командир на 2 Тунджанска механизирана бригада. Той открои основните моменти от битката за Стара Загора и спасяването на Самарското знаме, както и изрази признателността на днешното поколение към българите и русите, отдали живота си в името на свободата на нашата Родина.

На още 5 паметника в град Стара Загора бяха поднесени поднесоха венци от представители на община Стара Загора по случай 136 години от боевете за Стара Загора. Участваха военнослужещи от военни формирования 44200 и 36150 – Стара Загора, и 24620 – Свобода.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени