На тържественото събрание в читалище „Васил Левски” в Карлово по повод 20-годишнината на 61-ва бригада присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Димитров, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, кметове на общини от Розовата долина, генерал-лейтенант от резерва Гиньо Тонев, бившите командири на бригадата бригадните генерали от резерва Тодор Вангелов и Кольо Милев, ветерани и военнослужещи от бригада.

Получени бяха много поздравителни адреси, по случай празника на 61-ва бригада. Бяха наградени военнослужещи със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната, командващият на Съвместното командване на силите и командирът на Сухопътните войски. Награди поднесоха също кметът на Карлово Емил Кабаиванов и кметът на Сливен бригаден генерал от резерва Кольо Милев.

В поздравлението си генерал-майор Стефан Василев – командир на Сухопътните войски, заяви:

Година по година, трупайки опит и професионализъм, съчетани с много висока мотивация, себеотрицание и себераздаване на личния състав през тези 20 години, 61-ва бригада се превърна в елитното съединение не само от Сухопътните войски, а и в Българската армия. Приемете моето командирско благодаря.

Благодаря за това, което правите, за труда, който полагате, за това, което сте.

По случай празника на 61 Стрямска механизирана бригада от 10,00 до 13,00 часа на 02.10.2012г. вьв военно формирование 42800 град Плевен, се проведе «Ден на отворени врати» .

Бяха развърнати четири учебни центрове:

1.     Учебен център – БТР 50ПУ.

2.     Учебен център ЗУ – 23.

3.     Учебен център АК – 7,62 мм и РПГ.

4.     Учебен център – химически средства за защита от ядрени и химически оръжия.

 

Присъстваха ученици от различни училища в гр. Плевен.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени