Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада участваха в тържественото отбелязване на 171 години от рождението на Иван Вазов на 9 юли в родния му град Сопот, което се проведе под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.
Да почетат делото на патриарха на българската литература на ритуала присъстваха заместник-министрите на културата и на правосъдието Пламен Славов и Иван Демерджиев, кметът на община Сопот Деян Дойнов, председателят на общинския съвет на Сопот Нели Пенева, командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Деян Дешков, доц. д-р Григорий Вазов – почетен гражданин на град Сопот и родственик на Иван Вазов, общински съветници, военнослужещи от бригадата, граждани и гости на град Сопот.
Слова за великия българин произнесоха заместник-министърът на правосъдието и кметът на общината, след което бяха обявени носителите на Вазовите награди – г-н Боян Ангелов и авторският колектив на последния брой на списание „Любословие“ от националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“.
Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени пред паметника на Иван Вазов в центъра на града.


 

Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени